2009. május 28., csütörtök

tanulópénz

(...) Valakinek a mai napból. válasz, egy majdani találkozásra.

Sok fájdalom van bennem, irányodban, mert szeretet volt feléd. Még ha időnként máshogyan is fordultak a fények. Adtam akkor is, amikor csak elvettél. De szerettelek volna látni. Itt vagyok. Kíváncsi.



A lelkem tiszta. Amíg élek, egyenes úton megyek. bárhogyan is görbül bármerre ez az út. Lépteim egyenesek. Az álmaim? – vezetnek.

Egy levelezésből.



2009/5/20 Matkovich Ilona
Szia Zsuzsa!

Tegnap nagyon érdekeseket meséltél a könyvedről. A népszabis cikkbe beleírnám a tapasztalataidat néhány mondatban. Írd meg légy szíves a telefonszámod, hogy felhívhassalak. Ha van, inkább vezetékest.
Köszi előre is. Matkovich Ili
------------------------------------------------------------------------------
Szia Ilona,

szívesen, csak vezetékes van: 303-00-83

a Zalai Írók Egyesülete, Pannon Tükör művészeti könyvek sorozatában Gulyás Tamás – Becsey Zsuzsa Láncszemek című első általam szerkesztett és piacra önerőből nehéz körülmények között eljuttatott könyvről beszéltem

a kiadó vezető, Pannon Tükör szerkesztő Péntek Imre segített az indulásnál, kis pályázati pénzzel a Zalaegerszeg M.J. város Millecentenáriumi Közalapítványa által támogatva (200 e Ft), melyből 164 példányt sikerült nyomtatni, de mégiscsak egy lökést adott a folyamat elindítására, hiszen ha nincs, nem is jön létre valószínűleg a könyv, aztán a kiállítással egybekötött könyvbemutató velünk, szerzőkkel, ahol a szerkesztő mutatta be a könyvet, és nyilvánosan mintegy kerekasztal körül, beszélgetett velünk, igen maradó, barátságos találkozás volt, mindezt a zalaegerszegi Színházban magyar kultúra napján megejtve, szép este volt, majd segített megjelenni a Pannon Tükör folyóiratba is, cikkem a könyvről fotók-versekkel, valamint a következő számban szintén bemutatkozó lehetőséget adva verseim-rajzaimnak, ezt még várom, illetve volt szó arról is, legalábbis szándék, hogy az anyag eljut kritikusokhoz, recenzió, cikkek jelennek meg. én mégsem látom, hogy a könyv eljutott volna a szakmáig, sem az emberek köztudatába.

a probléma, hogy úgy a szerkesztés, mint nyomdára előkészítést követően a nyomdai munkálatokat követően a terjesztést is nekem kellett kézbe venni, gyakorlatilag az egész könyvet magam kiviteleztem, egyenként vittem értékesítési területekre (művészeti, kulturális helyszínek, boltok), és ahol sikeres volt az üzletvezetővel, átvevővel a tárgyalás, ott bizományba vették be. mivel a könyv nincs a köztudatba, nem is juthat el a célközönségig. ez a probléma, hogy hiába van könyv, ha nem tud eljutni az olvasókig.


mindezt azért írom, hogy voltak szép kezdemények, de sajnos ahhoz hogy működőképes legyen a könyvkiadás, szükséges egy olyan komoly kiadói-nyomdai-terjesztői háttér, aki kezébe veszi teljes felelősséggel a reklámokkal, recenziókkal való terjesztést, hogy ne az alkotóknak kelljen kuncsorogni könyvesboltokban, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk, és bevegyék a könyvünket.

puszi, jókkal,
zsuzsa.

------------------------------------------------------------
Menni kell, tovább, csinálni. Ami adatott. Mindig ami adatik. Becsülni. Egy következő könyvvel.

Nincsenek megjegyzések: